Història

HISTÒRIA

La història del Club Handbol Sant Miquel (CHSM) va lligada a la història d’aquest esport a l’Escola Sant Miquel de Barcelona, ja que és aquí on es formen la majoria de nois i noies que després de l’esport escolar, passen a jugar federats amb el CHSM.

Ja l’any 1953 es jugava a handbol a l’escola i només un any més tard, el 1954, va quedar campió de Catalunya. A la temporada següent, la 55-56, va ser campió d’Espanya juvenil de la mateixa manera que a la temporada 65-66; i de fet durant tota la dècada dels anys 60, l’handbol va estar ple de títols en les diferents categories, tenint jugadors internacionals d’alt nivell com: Miguel Medina, García Arnalot, Segarra, Falomir, Tarrida, Nen, Nofuentes, Serra, Feixó , Àvila i Quico López Balcells entre d’altres, i que més tard van fitxar pel Barça. Aquest gran nivell va fer que la Reial Federació Espanyola d’Handbol atorgués l’any 1966 una placa commemorativa al Club San Miguel por su destacada contribución al desarrollo y expansión del Balonmano Español “.

1     4     3     2

 

Tant era el bon nivell, que posteriorment el FC Barcelona va fitxar gran part dels jugadors del Sant Miquel com es pot apreciar a la fotografia, on CSM son les incials de Col·legi Sant Miquel, fent referència a tots el campions que van sortir de la nostra cantera. Aquí es pot llegir la importancia que ha tingut l’handbol Sant Miquel a la història de l’handbol català.

Barça

 

Posteriorment, i ja a finals dels 80 i en els 90, els equips d’handbol han continuat guanyant títols a Barcelona ciutat i també s’han aconseguit èxits a nivell de tot Catalunya. I de la mateixa manera que temps enrere, ha continuat havent jugadors d’alt nivell que posteriorment han fitxat per clubs com el FC Barcelona o el BM Granollers, i alguns jugadors, fins i tot, s’han proclamat campions d’Espanya jugant amb la selecció catalana.

L’any 2002 per necessitats esportives i per la gran projecció i il·lusió que mostraven els jugadors es va crear el Club Handbol Sant Miquel com a tal, que és la continuació a tota la tradició handbolística del Sant Miquel. Des de llavors, i malgrat les dificultats, el CHSM ha seguit sempre una línia ascendent i en l’actualitat segueix amb la mateixa salut, o més, de la qual gaudia en els anys 60.

Actualment el conjunt d’handbol Sant Miquel, col·legi i club, consta d’equips en totes les categories, on destaca un dels dos sènior que juga a la màxima categoria catalana que equival en altres comunitats autònomes a 2a nacional. Com a curiositat, a més, cal destacar que els equips del club llueixen els dos escuts en les equipacions, senyal que la base juga com a escola ia partir de cadets com a club però l’esperit és el mateix, és l’esperit Sant Miquel recolzat sempre per la nostra afició, la marea vermella.

 

ÈXITS RECENTS DE L’HANDBOL SANT MIQUEL (club i escolar)

Temporada 2016-17 – L’equip sènior B sotscampió de la Copa.

Temporada 2013-14 – Ascens a Lliga Catalana de l’equip sènior.

Temporada 2012-13 – L’equip sènior campió de la Copa.

Temporada 2010-11 – Ascens a Primera Catalana de l’equip sènior.

Temporada 2007-08 – L’equip juvenil campió de la Copa.

Temporada 2005-06 – Ascens a Primera Catalana de l’equip sènior.

Temporada 2003-04 – L’equip sènior sotscampió de la Copa.

Temporada 2002-03 – L’equip juvenil subcampió de la Copa.

Temporada 2001-02 – L’equip cadet subcampió de la Copa.

Temporada 1999-2000 – L’equip infantil campió de Lliga CEEB. / L’equip juvenil subcapeón de la Copa.

Temporada 1998-99 – L’equip aleví subcampió de Lliga CEEB.

Temporada 1997-98 – L’equip aleví campió de Lliga CEEB / L’equip infantil subcampió de Lliga CEEB / L’equip cadet campió de Barcelona i tercers de Catalunya.

Temporada 1996-97 – L’equip benjamí campió de Lliga CEEB.

Temporada 1995-96 – L’equip pre-benjamí campió de Lliga CEEB.

Temporada 1991-92 – L’equip aleví campió de Lliga CEEB.